[sibwp_form id=2]
Innerlijke rust lijkt soms ver weg in deze tijd. Maatregelen, lockdowns, spanningen tussen zoveel mensen, en een onzeker uitzicht op de nabije toekomst. Persoonlijk kan ik me snel onzeker, angstig en down voelen als ik me verlies in die negativiteit van buitenaf.
Gelukkig hebben wij een God die ons niet meer geeft dan we kunnen dragen (1 Kor 10:13), ons een moedige, verstandige en liefdevolle geest heeft gegeven (2 Tim 1:7) en ons zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken over morgen (Matt 6:34). Hij geeft ons alles wat wij nodig hebben voor de dag van vandaag.
Dit lied leerde ik enkele maanden geleden kennen via Maverick City Music. Midden in een onrustige tijd kwam de tekst van ‘Sufficient for today’ als een welkome rust mijn hart binnen. Wat een waarheid om uit te zingen. Ik besloot het te vertalen en wist meteen dat de prachtige stem van Ann Michelle Lee hem in het Nederlands moest zingen.
Aan de vooravond voor de feestdagen en op de drempel van het nieuwe jaar lijkt deze boodschap me relevanter dan ooit: Zijn goedheid en genade zijn voldoende voor vandaag. Wees bemoedigd en deel hem gerust.